Laura Huhtasaari peittelee Perussuomalaisten jälkiä

Laura Huhtasaari kirjoittaa (SK 10.4.), että Perussuomalaiset (PS) on viimeiset kaksi vuotta oppositiosta puolustanut omia tavoitteitaan. Aivan oikein, kaksi vuotta! Vaalikauden kaksi ensimmäistä menivät puolustaessa Sipilän porvarihallituksen politiikkaa mm. surullisen kuuluisaa kiky-ratkaisua sekä työttömyysturvan ja eläkkeiden leikkauksia. Kaikki olennaiset päätökset tällä eduskuntakaudella määriteltiin hallitusohjelmassa, jota PS oli yksimielisesti hyväksymässä. Kaikki nykyisetkin PS:n eduskuntaryhmän jäsenet ovat äänestäneet lukemattomia kertoja hallituksen riveissä. Tämä koskee myös maahanmuuttopolitiikkaa, kun yli 32 000 turvapaikanhakijaa saapui maahan. 

PS jätettiin hajoamisensa jälkeen oppositioon Keskustan ja Kokoomuksen ratkaisulla, vaikka PS olisi myös Halla-ahon johdolla halunnut jatkaa hallituksessa. Se, että PS on nyt virittänyt vaaliohjelmansa oppositiossa aikaisemmin hyväksymänsä porvarihallituksen politiikkaan kriittisesti suhtautuvaksi, ei ole muuta kuin äänestäjien hämäämistä. 

PS on arvokonservatiivinen, kansallismielinen populistipuolue, jonka piirissä häärii aikanaan Timo Soinin tuekseen hankkimia äärioikeistolaisia ja muukalaisvastaisia voimia. Nämä ja edellä mainitut seikat tekevät Perussuomalaisista epäuskottavan yhteistyöhön kykenemättömän puolueen, jota kukaan ei halua mukaan hallitukseen. 

Jyrki Levonen, Pääluottamusmies

Eduskuntavaaliehdokas, SDP